Pages

Oct 4, 2009

entry post-raya 2009

Assalamualaikum..

So how's your raya peeps??mine was good..these entry adalah secara bergambar starting from 19 sept till today..saya agak malas sebenarnya nak cerita panjang2..layan gambar jelah yer..

19 SEPT 09 : hari akhir ramadan

Sesampai je en suami ke rumah pagi tu,terus mandi2,siap2 then gerak ke subang..flight pukul 10:10am..dalam hati berbunga riang sebab nak balik kedah beb..Yer diulang balik ke KEDAH..ini tahun giliran aku yg punya..muahahaha - gelak jahat



Sampai airport kedah pukul 11.30am, my sis pick up kitorang and balik rumah tok..en suami kemudiannya memulakan sesi tido beliau yg tergendala pagi itu



Ini adalah juadah berbuka pada petang hari terakhir ramadan tahun ni..Nasi tomato bersama ayam golek..diiringi juga dgn air asam, ulam ulaman, coq kodok dan air sirap limau selasih..slurrpppp..my mommy yg masak..itu tok kesayangan kami semua..beliau bertindak sebagai pegawai pemerhati pada hari tersebut..





Kemudian usai sahaja majlis berbuka puasa, saya pun menghasut kanak2 yg ada kat situ supaya pegi membeli bunga api/mercun dan juga pelita raya sbb apalah makna raya kalu depa nih dok mengadap laptop memalam tgk citer twilight..haihh..tak fun betul budak zaman sekarang..








pastu dalam pukul 10pm di malam raya tersebut, mama saya mengadu sakit dada and susah nak bernafas..terus kitorang pegi kmc-kedah medcal centre...so doc check and suspect prob with her heart or muscle cramp dkt area heart..takboleh nak determine sbb kena buat x-ray and extra test dulu but from ecg test ada something wrong with the reading..maybe terlalu penat sbb my mom kan dah sehari suntuk buat keja masak kemas rumah bagai..so my mommy kena admitted mlm raya tu..huhu sedih woo..dah la malam raya pulak tu..tak sudah Allah nak uji our family..terima jelah..








20 SEPT 09 : syawal pertama


Yeay HARI RAYA day..after siap-siapkan diri sendiri and siap-siapkan husband memasing, kitorang pon gerak la ke hosp..lepas buat x-ray and consult with doc, since mama pun dah kurang rasa sakit dada ,doc bagi mama cuti balik beraya and kena admitted semula on Tuesday..Alhamdulillah..





Saya tgh menge'check' status en suami sama ada sudah mkn atau belum..kesian en suami first time beraya bini dah kena beraya di hospital..huhu ampun ye en suami..




post istimewa drpd saya sempena hari raya ;-)



Pukul 11am,mama boleh balik and kitorang pun balik le ke rumah tok untuk berhari raya yg sebenar..






Dulu berlima,sekarang bertujuh..entah bila nak lebih dr tujuh pun tak tau..mama saya out of theme sbb tak sempat salin baju kaler biru mcm kami..



Petang hari raya pertama,kitorang dah plan nak buat bbq since semua sedara pun balik kg..yer raya tahun nih adalah sgt meriah sbb semua anak-anak tok yg seramai 11org tak kira yg jauh dan dekat semua beraya di situ..rumah tok adalah sgt pack sampaikan nak guna toilet pun kena berbaris..




 



21 SEPT 09 : syawal kedua



pagi kami ke rumah sedara -mara melawat bapak and mak sedara yg dah uzur..



 

saya sedang bergembira di dinding rumah tok sebelah abah..sekarang rumah tu kosong..rumah tu adalah sgt nostalgia..satu ketika dulu, saya membesar di rumah itu..


petang pulak ke rumah bapak sedara lagi..kali ni melawat baby baru pula..





amacam?? ada gaya tak??hehe..**saya dah period syawal kedua..huhu


Malam, saya dan en suami pun balik..huhu rasa sekejap sajer beraya di kedah..tahu sapa yg naik satu flight ngan kami??ialah si fa*ha sand*a..fs dengan adik-adik dia kot..usha-usha gak kot kot ada j*jai ke qabi* ke tapi tak nampak pun..




 



22 SEPT 09 : syawal ketiga


Sesudah subuh saya and en suami pulang ke melaka kg terchenta en suami saya..hari tu ialah hari meminang untuk adik ipar saya..dgn org melaka juga..


En suami juga ada sedara ramai so khemah tu penuh ngan kitorang jelah..




 

cari benda tersembunyi: siapakah antara yg diatas memakai baju sama corak tapi berlainan kaler??
jwpn : saya, kakak iparku dan ibu mertuaku :-)





ni bakal pengantin thn 2010..




Malam, kami beropen house kat rumah makteh..kenduri kesyukuran sebenarnya..



 



23 SEPT 09 : syawal keempat


Berhari raya kunjung mengunjung ke rumah sanak saudara en suami sambil2 diperkenalkan..kata menantu baru mestila berkenalan..kan kan kan..



Ni dah rumah yg keempat..saya pun terkelepet sudah..perut mesti cover..yelah dah semua makanan pun saya ngapp..




24 SEPT 09 : syawal kelima


Pagi lagi saya, en suami dan anak buah pi pekena roti tampal dulu..slurppp..then kami ke Planetarium Melaka..raya, raya jugak..ilmu di dada kena la tambah jugak ye adik2..



 

 post ala-ala cover album bersama anak buah..

   




Malam tu , kaklong and banglong belanja kami mkn kat umbai..slurppp lagi..berat pun bertambah le juga..







25 SEPT 09 : syawal keenam


Saya dan en suami balik KL..penat beraya sudah..



26 SEPT 09 : syawal ketujuh


Bgn pagi pastu ikut in laws beraya rumah sedara kat KL pulak..In laws datang turun dr Mlk..


 



  

Amacam??hehe..dah kali kedua nih..




27 SEPT 09 : syawal kelapan



kami beraya di rumah mak sedara sebelah saya pulak..kenduri aqiqah merangkap open house..





lagik sekali..amacam??hehehe...



28 SEPT 09 : syawal kesembilan

pi keja..hmm..no komen..




29 SEPT 09 : syawal kesepuluh

amik EL sbb hantar abah saya buat CT scan and check up kat PPUM..




30 SEPT 09 : syawal kesebelas

Alhamdulillah..berjaya set date for my first appointment di situ..Yeay!!




1 OKT 09 : syawal keduabelas

pi keja




2 OKT 09 : syawal ketigabelas

pi keja sambil beropen house dan melawat newborn baby ex-boss di Kajang




3 OKT 09: syawal keempatbelas

pi kenduri mmu friend - Pn Nana di Banting..best juga dapat jumpa member lama..

 

Selamat pengantin baru nana and husband



OK siap..saya sudah update cerita raya 2009 saya..Daaa






5 comments:

d i d a said...

weh serius aku nmpak nana dh kurus...huhu

mcm tak percaya ada zack di situ..oh oh. bertahun x tgk dia..

shishe@keen said...

appointment pertama di tempat ituuuuuuu, aperkaaaaah? heeeeee~

Harnida said...

sure pi kenduri awal..sbb tu x dan jumpa..aku sampai sudah 3 lebih..

amalsya said...

ida~~yups zack di situ bersama unexpected person..huhu..

Harnida~~awat pi lambat sgt..aku tak jumpa sapa pn kecuali imah,firus,shila and zack and zafril..

amalsya said...

shee~~biarlah rahsia.xoxo

 

Sample text

Sample Text