Pages

Oct 18, 2009

Bersabar hadapi dugaan

8 oct - before pi keja,salam cium wish good luck kat abah sbb today beliau nak pi amil result ct scan kat spital..en suami tolong bawak..then pi keja set pakai baju raya kaler hijau bersama ofismate semua sbb ada rumah terbuka peringkat ofis..meriah tapi agak frust sbb kambing golek tak dapat mkn,,kena queue panjang sgt..mood = happy

dlm pukul 4 ptg lebih kurang en suami call bagitau abah saya kena admitted hospital sbb demam tak kebah..and result ct scan pun sgt tak best..chemo yg buat before this sikit pun takder effect cancer cell tu..in fact dah sikit spread ke lung..mintak kat boss balik awal sbb nak balik rumah amik kain baju termos pinggan sudu segala nak hantar ke ppum..mood = y'all can't imagine how sad i am..rasa mcm nak pasang wiper kat mata sbb susah nak drive sambil kesat air mata..

9 oct - on leave sbb mmg dah mintak AL, nak pegi somewhere yg saya dah buat appointment before this..after settle semua kat situ,terus lepak hospital pulak. mood = happy with the progress at that place Alhamdulillah..tp lagik sedih with abah condition..abah sgt helpess at that time..

10 oct - abah masih tak boleh balik sbb his blood tk boleh process due to weekend..saya pun tak faham kenapa hospital tak boleh 24x7 kan saja keja org yg process darah tu..
balik melaka sbb dah janji nak pegi open house ngan MIL..mood = biasa2 ja..tapi sedih lagi

11 oct - pegi kenduri kawen kat 'kuale'..Kuale apa saya pon dah lupa..huhu..pastu balik kl terus ke hospital..

12 oct - masuk keja terus bos suruh pi meeting kat bkt kiara..ok saya agak suka sbb dekat dgn hospital..abis meeting dah dekat lunch hour terus saya singgah hospital kejap..abah still takleh balik lagi..mood = biasa ja..

lebih kurang pukul 3.30 ptg,en suami call ckp keta eksiden..tapi yg paling tak bleh blah sbb eksiden dalam kejadian tembak menembak..masa en suami cerita tu mcm nak gugur jantung tapi rasa marah pon ada jugak..org lain punya salah kita yg kena tanggung apahal pulak kan..tapi Alhamdulillah en suami saya tidak apa-apa..nak tau lebih sila baca sini..mood = terkejut+marah+bersyukur+sedih..

13 oct - abah dah boleh balik..cadangnya en suami nak drive keta saya pi keja,tapi smpai kat petronas enjin mati pulak..kena tinggal keta kt situ mlm tu..mood = sedih sbb esok sure duit keluar lagi nak repair keta..huhu

14 oct - pagi2 before pegi keja tunggu tow truck datang nak tow keta ke workshop..en suami ikut sampai wkshop saya plak pegi keja..kul 11 en suami call ckp problem battery je yg tak ketat skrunya..pomen buatkan free..Alhamdullillah

15 oct - mlm first attempt buat cream puff..tapi tetiba je oven yg besar sikit tu takleh guna..kalau on je terus satu rumah power trip..huhu kena bake sikit2 pakai oven kecik..mood = penat

16 oct - pagi ada open ofis peringkat kecil-kecilan..ptg pegi meeting..dapat byk keja lagi kena buat..tapi yg penting esok dah weekend..mood = biasa ja just happy la kot sbb friday kan..

17 oct - happy deepavali..kul 10 gerak pegi mlk ngan mama abah and en suami and adik and adik ipar..tujuan sbb nak pegi jumpa sorang hj ustaz nak ubatkan abah..Alhamdulillah Allah tunjukkan jalan and bantu kami..

mlm tido kat rumah MIL..mood = happy

18 oct - pegi lagi sekali rumah hj ustaz and this time mintak ustaz check kitorng semua..abah InsyaAllah ustz boleh tolong..mama semua ok cuma stress..adik ipar ok..adik saya pun ok..mak ada sikit dgn jantung, kena jaga kesihatan..en suami ok..saya??? mood = sad

Ya Allah..bantulah kami menghadapi dugaanMu Ya Allah..

2 comments:

Harnida said...

sabaq na amal..byk2 kan berdoa..ikhtiar..

d i d a said...

aku doakan Allah mmpermudahkan jalan utk hmpa skeluarga..sabar byk2..jgn stress sgt na..

 

Sample text

Sample Text