Pages

Apr 24, 2009

Random

Haihh..mari mengupdate..nak buat entri bernombor:

1.byk benda yg happened these few weeks..yg best and of course la yg tak best pun ada..

2.Alhamdulillah my sis dah dapat sekolah mengajar dah sebulan dah pon and the best part sekolah tu sgt la dekat dengan rumah..no traffic jam and no toll..berbaloi la tunggu 3months since dia takpi swk dulu and penat turun naik MOE sana..Thanks to my aunty jugak yg tolong pakai cablekalu tak mampos tak jalan..At least when my sis dapat sekolah dekat bley tolong our family especially mama ngan abah on house chores..bwk diorang pegi mana² or tlg apa² yg patut..nak harapkan saya kena tunggu ptg when saya balik keja la jawabnya..

3.sad when found out that 1 of my schoolmate same batch at mat jiwa meninggal dlm accident ngeri bas express 2 tingkat kat rawang tu..Takziah dan Al Fatihah to family Allahyarham Muhammad Ismail..suppose by end of this month dah naik pelamin..

4.the next day saya dapat berita bapa one of schoolmate mat jiwa jugak meninggal due to liver cancer..huhu..sgt takut since we all know that my abah pon cancer jugak..colon cancer yg dah merebak to his liver jugak..saya takut sampai saya taktau nak buat apa dgn sms yg saya dpt tu..sampai sekarang saya tak ucap takziah lagi to member saya tu..Al fatihah untuk Allahyarham Pakcik Aziz..

5.talking of my dad condition, after 4 cycles of chemotherapy treatment, from the CT scan doc said that there were no improvement..Yes,kitorang sgt sedih on the day doc bagi result tu..because of cos we expect to get good result la kan on that day..Abah sgt down and very frustrated sampai demam..some more when we knew that next chemo cycles, have to get ready a lot of money ??kla jugak sbb ubat dia lagik mahal..

6.tapi tu cerita sebulan yg lepas..now abah dah on 2nd cycles of new chemo treatment..semangat dah stabil semula..abah pon nampak kuat..doc pun surprise sbb nampak abah sgt bersemangat and kuat..Syukur sbb abah covered by insurance so that tak burden sgt on the medical expenses..so, to those yg belum ada insurances, sila la pikirkan utk have one or two..we don't know what gonna happen in the future..

7.Lagik sad news when my cousin pulak detected tumor on her head..adala sebesar bola ping pong tumor tu kat dlm kepala..kecik lagi cousin saya tu baru 5 thn,munirah..Dia sakit kepala sgt², then clinic refer to hkl terus kena tahan and masukkan tiub dari dlm kepala terus ke usus.. tiub tu permanent utk buang air lebihan dlm kepala yg bertakung..on the next day operate pulak utk buang tumor yg dah attched to her brain sikit..now dah balik rumah and tgh recovered..Alhamdullillah..

8.and last 2 weeks balik Melaka and suddenly my MIL tanya"kau nih takde apa² lagik ke??esok mak bawak kau pegi rumah maksu suruh dia pegangurut tgk perut kau..Jgn lambat² umur dah meningkat"kata mak saya..Huhu.."ok mak" saya jawab..so esoknya lepas lunch kat restoren baru mak e kitorang pon pegi la rumah maksu yg dimaksudkan..Anda nak tahu apa yg terjadi di sana??Hehe biarlah rahsia..

9.Last week pegi kenduri kawen Linda kat Klang..dia adalah dormmate, classmate and of course la Schoolmate jugak and unimate and housemate saya masa zaman mmu..Tahniah Linda sbb cita² anda tercapai..kalau nak tahu dulu masa kat dorm borak², Linda penah bagitau kitorang cita² dia nak jadik permaisuri..So nah last week cita² dah tercapai sbb dah jadik raja permaisuri sehari..Owhh..saya pegi kenduri tu sorang sbb en suami busy pegi berkurusberkursus..kursus apa??hehe..biarlah rahsia..

10.lepas kenduri saya pegi spa manjakan diri..Huhu..Saya pegi spa bukannya apa,sbb maksurefer no.8yg suruh..massage,lulur bagai..siap mandi bunga lagi..

11.En suami saya bz sekarang..saya pon tumpang bz jugak..Ada project masa depan..Doakan semua berjalan lancar..

12.Cukup..letih dah..pegi tgk gambar..

Sebulan yg lalu..Abah tgh kecut perut tunggu nak pegi OT..Kami mcm biasa sedang menyakat beliau..

Chekgu keding..
Motif:nak bagitau yg saya pun pegi tgk belon api jugak..

ish..Kalau CEO proton tgk nih..

3 comments:

DiZi said...

herm....ada 'rerama' dalam perut ke?...hehe...

Name : missy keen said...

nak tau perkara yg terjadi selepas tu...!!!!ehee

amalsya said...

Dizi and keen ->biarlah rahsia.. :)

 

Sample text

Sample Text