Pages

Feb 23, 2012

Visit Kuching Sarawak Feb 2012-Part 1

Beli tiket AA dah lama thn lepas bulan Feb masa promotion..2 org baru RM70 pegi balik..masa tu belum pregnant pun lagi..beli konon2 mcm nak honeymoon la berdua..so lepas beli kadang2 igt kadang lupa..Bila dah masuk thn 2012 baru la terhegeh beli tiket untuk anak..mak mentua pun ikut sekali tapi tiket beliau tak berapa murah la..adik ngan mama pun ikut..last2 jadila family vacation bukan honeymoon lagi..huhuhu


Flight pagi Rabu 15 feb
Ilham's first flight at 3mos..mummy dulu darjah 6 baru merasa naik katebang..



Dah sampai Kuching International Airport amik keta sewa..Avanza..3 hari for RM 340..sekali GPS dia bagi..Sampai dah tgh hari terus carik tmpat mkn..Kami lunch di Kopi O Corner..

 Makanan tradisi swak ada sini..laksa swak and mee satok..tapi nasi ayam penyet bakar dia adalah superb..

sila terliur sekarang..


Kat sana kami stay homestay kat matang jaya..lebih kurang 7 km from kuching waterfront..Rumah teres setingkat fully furnish aircond,washing machine etc..tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii toilet adalah tidak suci..bersih tapi berdaki..saya pakai selipar masuk toilet sbb tak lalu nak pijak..huhu

3D2N adalah RM340..

Petang kami naik sampan ke bot pegi menyeberang ke kg boyan..boleh je naik keta pegi sana tapi saja nak merasa naik bot penambang..tujuan membeli kek lapis..


Sampai2 je seberang hujan lebat..stuck dkt food court situ sejam lebih..nasib baik ada tempat berteduh..

Hujan tak benti dah lama sgt ktorang pon pinjam payung kat tokei kedai pegi kat gerai2 kek lapis..

Beli byk dekat Kek lapis Mira..beli tak berapa byk kat kek lapis Afifi..


Lepas membeli kek,pegi mkn kat Baroq Village kat kg boyan jugak..Mknan tunggu dekat 2 jam baru sampai..huhu..itupun satu dish tak sampai2 sampai kesudah..

muka tension mkan tidak kunjung tiba..


malam tu balik tidoq bebudak, makbapak budak pun dah letih main hujan..


Khamis 16 Feb

Pagi2 lepas breakfast pegi kg budaya..sesat barat sbb gps adalah penipu..dah la kat swk signboard adalah tak byk..tak masuk pun kg budaya..tiket rm60..dgn anak kecik lagi..paling penting takut tak cukup time nak shopping..hehe

Mt santubong..

ibu mertuaku..amik gambar entrance sudehh..


pastu pegi Main Bazaar..shopping souvenir..pakat beli t-shirt sorang selai..

en suami ni sejak jadi ayah handbag dia sampai 2..tu cara2 baru anak sorang..hehe


bersambung...k bye



3 comments:

Nusrat Wildan said...

bestnya dpt gi holiday wif family. dah sgt lama tak tgk KCH. sure cantik n best kan .

rubaizah said...

aku pun sejak ada anak brg byk nak kena galas

Mawar said...

Dua keadaan yang paling sesuai berjalan bila ada anak;

1. Masa anak fully on milk, kira blom start makan la

2. Bila anak boleh makan apa saja yang kita makan, kira baya2 anak aku la.

Anything in between, mmg azab kalau berjalan. Dengan nestum la, cereal la, tu blom kira time bawak slow cooker & blender nak buat bubur.

Moral, berjalan sakan selagi hang ada masa lagi dua tiga bulan ni hehe.

 

Sample text

Sample Text