Pages

Nov 12, 2009

buah fikiran saya pada hari ini

1.selalunya saya solat kat surau lama kat ofis ni..surau tu sebelah lobi dipisahkan dinding kaca..baru² nih dorang letak sofa kat sebelah dinding tu..so setiap kali turun solat ader la suara² pemuda tgh bersembang..pasal MLM la, pasal bola,pasal politik..selalunya sampai aku habis solat pun dorang sembang tak habis lagi..taktau la dorang tu pekerja sini or hanya visitor yg lepak kat sini borak sambil minum air kopi vending mesin.

2.perut saya buncit sekarang ala² pregnant 3 bulan buncitnya..wonder la nanti kalu pregnant adakah buncit tu akan berganda besarnya sbb ada baby dan lemak?ataupun lemak tu akan ikut menegang dan meleper seiring dgn kulit so dia akan jadik nipis..tak sure


3.selalu jugak bila pintu lif dah nak tertutup akan ada org baik hati tunggu saya dan picit button open door..selalunya saya akan ucap terima kasih tapi perlahan sgt dan saya agak dorang pon tak dgr saya dah ckp thank you..tapi tadi situasi yg sama just kali nih saya yg tolong picit lift open door tu..and org tu ckp terima kasih dgn sgt jelas dan saya rasa terharu..esok saya mesti ckp thank you dgn lebih jelas..


3.this sunday ada kenduri cousin saya kat gombak..saya tak jumpa cousins saya tu dah 15 tahun disbbkan family prob..saya dijemput tapi saya tanak pegi..tapi mama ngan auntie saya nak pegi..agaknya saya belum boleh maafkan cousin saya tu..pendendam juga saya ni..tak bagus..


4.pukul 5.15 ptg hujan baru nak turun ribut kilat guruh semua cukup..payung ada tapi dlm keta..kena prepare lagi satu payung kat ofis lepas ni..


5.saya baru terbaca, 3 kriteria utama naik pangkat ialah 1.pandai mendorong 2.pandai bercakap 3.ada pengetahuan teknikal..patutlah..

2 comments:

::@M@L:: said...

perut saya pun dh mcm buncit..mesti sbb kita selalu kata kat mama..hukhuk..mama..ampunkan kami...

uik..abah kata kak dh deal ngan paktam n cu nak g jumpak cousin tercinta kak tu..pi la bwk bangwan...kot la bangwan teringin nk jumpak k**h face 2 face..hikhik

Bu' Siken said...

amal,perut aku pun buncit juga.jangan risau.hahaha.cari geng.weh,hang nak pi treatment ka?laki aku pun dah sebuk ajak aku pi jumpa doktor.masuk bulan ke-4 aku period dia dah risau.hg buat kat mana?

 

Sample text

Sample Text