Pages

Jul 17, 2009

Skytrex Adventure

nih citer hari ahad lepas..agak mcm dah basi..huhu..sorry la this week sgt busy dgn interviewmeeting dan lain lain..

Hari ahad - Alarm clock bunyi pukul 6 pagi siap cargas mandi..breakfast dulu kat mamakAzwath..kul 7.15 gerak ke Taman Pertanian Malaysia Shah Alam..Ada misi..

Booking and buat payment online dah buat sebulan lepas..Untuk Big Thrill punya package sorang RM35..Ada jugak package lelain mcm Little Adventure untuk kids and yg lebih extreme boleh try Extreme Challenges..jenuh jugak nak carik date and time yg sesuai sbb slot dah fully booked..tempat tu hanya bukak weekend jer and weekdays pulak dorang buat maintenance..pegi sini kalau nak tau lebih lanjut www.skytrex-adventure.com

Sampai dlm pukul 8 pagi camtuh..org dah ramai..tapi org yg datang berjogging la..ada jugak yg buat kem motivasi kat situ..Lepak² dulu kat entrance takleh masuk and kena tunggu bas jemput..miss organizer ckp nanti bas dtg jemput pukul 8..session kitorang start pukul 8.30am..

Time nih boleh lagik senyum..panjat pokok tinggi² takder hal punyerlah..

Hah..time nih senyum pun dah kelat² pahit sikit..takut..kitorang je malay and yg chinese semua pun dtg ramai² dlm group..total 25 pax..nampak dorang mcm fit jer..tapi ada gak sorang minah chinese nih muka dia cuak giler..

Shuttle bus tu bwk kitorang masuk pegi kat skytrex hut..kat situ kena beli entrance tiket sbb kan tadi kitorang masuk naik bas terus dah bypass Tmn Pertanian punya kaunter tiket..

Lepas beli tiket masuk kitorang kena isi form yg ala² mcm kalau terjadi injury or death ke Skytrex tak akan bertanggungjawab..Lebih kurang mcm tu la maksudnya..

Lepas isi form,Instructor tu dlm nada paksaan suruh kitorang pegi toilet dulu sbb katanya nanti kalau dah pakai harnesses semua tu mmg tak dapek la nak tanggal sampai mission abis..lagipun kat atas nun mana nak ada toilet..

Dah tu kitorang kena brief lebih kurang and di advice suruh pakai glove supaya tgn yg gebu² belaka nih tak melecet..Glove kat sana ada jual rm3 per pair..and after that rent locker for rm5..tapi deposit je pas dah bagi kunci locker semula 5 ringgit tu pulang balik..

Locker..

Ini contoh seorang model dah siap dipakaikan harnesses completed with glove lagik..Seluar mesti kena menten bunga²..huhu

Lepas dah siap semua org pakai accessories, instructor bagi brief mcm mana and masa bila nak guna carabiners and pulleys..After that everyone kena practice dulu kat basic trek lebih kurang 4m above ground..

And the real mission begins..we need to climb that 17m height ladder to reach the deck up there..lenguh tgn and penat takyah citer..mmg sangat penat..

pastuh skywalk crossing this net to the next deck..

Panjat lagik..

Model sedang menyeberang kayu sebatang..

The Earthquake..challenge nih for me second yg paling susah..yg the most susah punya challenge tak sempat snap pic sbb sgt trauma..huhu

Flying fox is the easiest thing..


At last ada jugak model yg lain selain yg baju biru td..nasib saya la sbb kena jadik cameraman pic saya tak byk..sbb saya pakai treksuit yg ada poket berzip..en suami kan pakai seluar bunga mana la ada poket nak sumbat camera..that's why la balik² muka dia je ada..huhu


The challenges are from one tree to the other..

yg nih pon seram gak nih..merasa jadik tarzan and jane sekejap..

Abis..overall ada 23 challenges and boleh settle semua dlm 2 hours je..semuanya kita kena buat sendiri without instructors following us..so agak² takmau hilang nyawa sila la bagi attention masa instructor tu brief awal² td..but instructors akan tunggu kat certain deck yg challenge agak scary..And ada jugak AYAM exit for those yg mmg looser..

Tangan dah lenguh..kaki dah cramp..kena la mkn aiskrem..

3 comments:

DiZi said...

best2...nk ajak iman pi la...

amalsya said...

nak ikut!!hehe nak pegi lagik..aku tgk kids umor pakai harness sgt cute..kalu daryan pakai mesti sgt cute..

DiZi said...

takmo bwk dia...nnt terbalik semua benda...

nk pi bercouple jek...nnt set time..kita pi sekali la...hehe

kalau dpt ajak la Linda n aida sekali..hehe

 

Sample text

Sample Text