Pages

Jul 27, 2009

Selepas 4 tahun...

February 2005..

Saya seorang DELTA final year student di MMU Melaka..Saya join kawan² yg juga merangkap housemate ke Cameron Highlands 2 hari 1 malam..Budak² grup Engineering and IT..Naik bas daripada Melaka sehingga ke Tanah Rata..Bermalam di Cool Point Hotel..

Cikgu Ida, Che Yan, Nana, Linda,Wan Zack,Amzatul, Cikgu Zura,Ika and etc..Oh!yg baju biru no.2 dari kanan itu, saya terserempak dgn dia kat Cameron baru-baru nih..Bersama wife beliau..Adakah beliau tinggal disana atau hanya kebetulan??

Saya semasa anak dara dahulu..Sekarang, saya menunggu kad jemputan daripada 3 org member di sebelah kanan saya itu..InsyaAllah akan menyusul..


Kronologi July 2009..

Kamis 6.00 pm: Sampai ke rumah drpd ofis..Penat and takdak mood and tension..Nak cuti tapi kemana?Bila?Yg penting ada ongkoskah??

Kamis 8.00 pm:Gatai tapak tgn kiri..Tak sengaja terbukak M2U..Yeay!!Dah gaji!!Tiba² dapat idea mentol di atas kepala ..Jom ke tempat sejuk..En suami ajak ke Genting..Tapi saya nak berehat bukan nak bermain beraktiviti Outdoor seperti di Genting..So saya suggest kita ke Cameron..Saya terhingin ke sana selepas membaca entry dak Anne dan juga bbrapa blogger yg lain..Target 50% shj harapan kerana perlu tunggu esok untuk book accommodation..Takut juga if dah penuh kang frust pulak..

Kamis 9.30 pm:Bagi hint kat parents saya sama ada mereka ingin follow atau tidak jika saya ke Cameron..Mereka taknak sbb sejuk katanya..Okehlah jika begitu..

Jumaat 9.00 am: ramai colleagues cuti tinggal ofis kosong..Nasiblah kerja hari itu hanya biasa² shj..atau mungkin saya telah setkan mood bercuti pada waktu itu so saya tak rasa stress sgt..Emmm..

Jumaat 12.00 pm: Call Tee Em resort utk book bilik..Yeay!!Available apartment 2 bilik..Membazir kalau biar bilik yg second tu kosong..SMS my sis tanya if she and hsbnd wanna join..Bleh tong² jimat belanja..She agreed..Rasa tak best plak mama and abah tak ikut..

Friday 1.00pm: Call rumah and tanya mama abah once again..Tetiba my bro pun ada kat rumah coz UITM cuti 1 week due to H1N1..Last² semua pun nak ikut..

Saturday 9.00am: Gerak 2 keta..Saya dan En suami ada driver pada trip kali nih..Adik iparku yg drive..

Lata Iskandar semasa on the way naik atas ikut Tapah..

Rumah orang asli..

Saturday 1.00pm: Sampai atas tapi belum boleh check in..Pegi ke Strawberry Farm dulu..
Saturday 5.00pm: Hajat nak pegi kilang Boh Sg. Palas tapi sekali dah tutup at 4.30 pm..Dah la jln naik atas sgt ngeri..

Cuaca adalah tidak sejuk jika nak dibandingkan pada thn 2005 dulu..Byk pokok dah ditebangkah??

Di Tanah Rata sementara menunggu abah dan munzet..Nak pi Pasar Malam Brinchang..

Sunday 10.00 am: Cuaca takder kabus pon..Tak merasa bercakap kuar asap mcm dedulu..

Taman MARDI..Pokok bunga dan taman pon rasanya tidak secantik mcm dedulu..Tiada peningkatan..


Aksi wajib si suami..Photog ialah si isteri..Terlalu byk shoot lompats sebegini sehinggakan sekali petik dah dapat pose cantik nih..
Sunday 1.00pm : On the way turun singgah kat tea shop menjamu mata..Teh seteko adalah mahal..

Monday 8.30 am: Pergi ofis dgn senang hati..La la la...Oh!! Semasa dia sana, berjumpa dengan sorang ofismate dan seorang member MMU..

2 comments:

^wirda^ said...

oh cik puan amal,
igt aku lg dak?? igt la igt la..hehe..
sj je buat blog hopping..(nampak sgt aku tade keje nk buat)
hg dh kawin rupanye..tahniah ye..:D

amalsya said...

igt la cik puan wirda..hang kan kecik-kecik, comel-comel manis manis gitu..hehe..taktau la size la nih camna..hehe..opps jgn marah nanti kena jual..

 

Sample text

Sample Text