Pages

Feb 10, 2009

Happy birthday to ME!!

Happy Birthday to me on 8th Feb..Sape belom wish cepat wish sekarang..So sempena my birthday, saya ajak en suami pulang ke Melaka..Hehe..betul ke statement 'saya ajak' tu??Lagipun, Monday cuti thaipusam so dapat la 2 mlm kat Melaka..


Before gerak balik Melaka on Saturday, kami ke PWTC carik lobang²..Tudung yg saya pakai tersebut adalah sponsored by Miss Shishe..Beliau adalah pemberi hadiah B'day yg first..Thanks She!!Laki i jeles sbb dia tak dapat jadi yg first..Hehe

So, pada hari kejadian iaitu Sunday kami mulakan hari dgn breakfast di 'TAMPAL' kat Batu Berendam..Sapa bebudak MMU yg taktau 'Tampal' nih kat mana sila sorokkan muka anda..Fuhh!!Heaven giler dapat mkn tampal dan half boiled egg nyer..Sila jgn jeles..

Kemudian kami ke Banda Hilir dgn tujuan untuk naik Menara Taming Sari..Sgt best dan org pun tak ramai sgt..Plan nak naik 'bot' jugak tapi siang panas..Nak tunggu malam kang mak mentua saya tertanya-tanya pulak dalam hati 'mana la bebudak nih tak balik² lagik'..Lagipun kalau semua attractive places kat Melaka tu pegi dlm masa satu hari, nanti balik kg dah takbleh 'mengular' dah..Hehe

Pastu pegi GSC tgk 'Ong Bak 2'..sgt best tapi dah dekat nak abis citer tu byk sgt aksi ganas..Tapi berbaloi la pegi tgk..GSC B'day voucher tak claim lagi nih..Haih!!Gambar diatas takde kena mengena dgn filem 'ong bak mai'..Cuma menjelaskan keadaan di mana kami mengisi perut iaitu di kedai donut..

Sesi teka-teki:Apakah present yg en suami bagi kat saya?


Dah agak² ptg sikit kami ke Tengkera untuk mkn 'mee gian'..Sgt marvelous..Boleh dikatakan sesi outing pada hari tersebut adalah terarah kepada 'kembali mengingati noltagia lama' la lebih kurang..Tapi 'Cendol Bukit Cina' kami tak sempat pegi..

Saya menghadiahkan diri sendiri buku diatas..Sebagai motivasi diri..Huhu..


Sekadar gambar hiasan..Pokok bunga mak kat kg..Sgt cantik..Rasa mcm nak curi..Mak mentua saya nih tanak kasik hadiah b'day pokok bunga ke??

p/s - Kak hajar(officemate) ckp ada ternampak saya di Dataran Pahlawan..Tapi saya tak perasan..Hmm..

6 comments:

a.z.i.l.a said...

happy besday!!!

meh aku teka..dpt hadiah spek itam eh?? hehe..

amalsya said...

Yes Laa..tepat jawapan anda..sila mintak hadiah untuk teka teki tersebut drpd hubby anda sendiri yeaa..

zura said...

teringat tampal tu..pagi2 cuci muka gosok gigi trus p mkn tampal... yea..

DiZi said...

rasanya saya macam ada tinggalkan Happy Belated...hm...ke saya tak send...hek


pape pun Happy Besday yg ke-27..moga panjang umur..murah rezeki...

amalsya said...

zura - kedai tampal masih sama and org keje tampal pun masih sama..

anne - thank you..takpe masih belom masuk mac..

Bb Wilmi said...

Your 'Majlis' Posting Comments seems so 'meriah'...so let me jot somethin' ..

"MY BEST WISHES TO YOU FOR 27th BDAY, CARA MIA"

PS:By d'way so sory no gift 4u tis year ;) but just remember urself is already A GIFT TO EVERYONE, EVERYDAY, EVERY YEAR!

 

Sample text

Sample Text