Pages

Jan 28, 2009

Pekerjaan Terbaru Saya!!

Sempena cuti CNY nih saya pun sebokkan diri jugak bercuti panjang..Tak la panjang sgt pun,cuma sat and sunday plus public holiday 2 hari plus 1 hari AL..Start dgn Sabtu dok kat umah kemas bilik, buat tart, basuh baju, iron baju sbb takmau letih+tak cukup masa+nak mengamuk bila nanti cuti habis pastu time tu la baru nak buat semua benda..So dari pagi sampai ke ptg la dok pulun pastu sempat tidoq sat..Mlm pulak pi Jusco membeli belahbrg dapur..

Ahad, hari yg dinanti oleh adikku Kakngah suda tiba..Rombongan mai menengok aka merisik kot..So lepas sembang borak semua confirm nikah hujung bulan May time cuti sekolah..Pukul 1pm lepas rombongan balik saya terus mengemas dan mengepau makanan apa yg patut utk dibawa pulang ke rumah my MIL..

Sesampainya di Melaka Pindah, bermulalah episod baru dlm hidup iaitu menjadi pambantu kedai+cashier di Pasar Mini Seri Abha..Dari siang membawa ke mlm la jugak kat kedai..Org ramai sbb Kedai Panjang(rival kedai Cina)tutup utk CNY so manyak la dapat untung itu hari..

Isnin, masih bekerja di kedai bersama² en Suami, adik iparku dan tak lupa my MIL..Masak makan semua kat kedai..Balik rumah utk tido saje..

Selasa,masih juga ke kedai sampai la tgh hari..

Nampak mcm muka risau ke??Hehe muka i mmg mcm tu..Kening tuh asyik nak terjungkit je..Nih masa rombongan tgh mkn²..
Huish..Besaqnya cincin dia..Kami ke sini selepas pulang dr Melaka..Hehe

Kat Kampung Red Indian ada pokok pisang tak sepatutnya??
Memorable moment bak kata En suami saya..

4 comments:

rubaizah said...

MIL tu apa?

hg dok melaka pindah?

hg keja kat kedai mana plak ni? hg benti keja ka?

rubaizah said...

hg buka kedai apa? dah benti keja ka?

Name : missy keen said...

puan amal

kg red indian yg ada pokok pisang tu kat mne? gmbr terakhir tu zaman muda2 eh? hihi

amalsya said...

Baizah~~aku belom benti keja laa..aku balik kg MIL-Mother-in-Law tulun dia bisnes kedai runcit..raya cina kedai tutup so manyak customer itu mari beli barang..hehe

Cik Shishe~~kg Red Indian tu kat PD..Eagle Ranch Resort..gambar i tgh canoeing tu gambar baru la...apsal??Nmapak comei ehh??hehe

 

Sample text

Sample Text