Pages

Jul 26, 2013

giliran raya thn ni

assalamualaikum..

hari ni dah masuk ramadan yg ke 17...so far Alhamdulillah tak ponteng lagi wlaupun kdg2 rasa mcm nak jalan seret2 kaki..harap2 boleh posa penuh this year..

pregnant dah 28 wks..perut dah bonjol kedepan..berat dah lebih kurang mcm masa deliver ilham dulu..ada lagi 2 bulan lebih ni..dah la nak raya pulak mesti nak mkn byk..huhu takuit bila pikir berapa kg lagi berat nak naik..time posa ni so far berat maintain mcm masa check up tak naik tak turun..now tido mlm pun dah tak lena sgt..sakit betui celah kangkang ni rasa kalau pusing kiri kanan..

uolls dah beli baju raya ke? kiter baru beli semalam sepasang je..baju ala2 muslimah gitu kaler pink..ada lagi 2 pasang kurung adik belikan kat vietnam ready made..sepasang tu kecik sikit kalau pakai dah mcm sarung nangka..yg lagi sepasang besar sikit boleh la kalau nak pakai lg time raya ni..blouse baru takde beli pakai je yg lama...ilham punya baru raya before posa dah complete belikan..jarang sgt beli baju baru untuk dia so far, so sempena raya nih belilah lebih sikit..kaler tema thn ni caca marba sgt..semua tak sama..takpelah barulah nampak meriah sikit kan..en suami kiter pulak sempoi..dia nak pakai baju melayu thn lepas..tshirt and kemeja jeans pun last year punya..huhu..tinggal nak carik kasut crocs uptown je lagi sbb yg pakai sekarang dah berlubang tapak..semlm dah geledah uptown danau kota tapi mcm takde design baru..stok pon sikit je ada..igt nak belanja dia crocs ori lah nanti..tau why en suami tu budget sgt baju raya dia?sbbnya nak pakai duit tu buat beli tiket konsert metallica kat kl lepas raya ni..boleh mcm tu??huhuhu

thn ni uolls balik raya turn kg mana??kiter balik kedah tau..ho yeah!!best sgt tapi bila pikirkan nak berlama lama sangkut jem dlm keta tu yg tak berapa ho yeah..tapi tak kisah la redah je mintak2 ilham behave..mak mentua kiter pulak kalau ikut plan asal nak beraya kat mekah buat umrah tapi last minute visa tak lepas..kesian kat mak thn ni semua giliran beraya kg sebelah menantu terpaksa bwk diri..igt nak ajak dia blik kedah jugak beraya ngan kitorang mcm 2 thn lepas..tgklah nanti nak tanya dia dulu mau ke tidak..kiter ok jer asalkan raya first kat kedah kan kan kan..

oklah tu je nak crita..babai..


2 comments:

rubaizah said...

raya kedah ekk.. belah kg hg la kan?? aku raya belah husband.. huhu..

Aini Nashrah said...

salam..amal..tahniah ..tup tup baca blog dah nak msuk bby no.2..tahun ni kami braya di Jhe..melepas la nak makan ketupat palas ngan gulai dgin...huhuh..okleh..take care na:)

 

Sample text

Sample Text