Pages

May 10, 2012

anak bujang


Assalamualaikum..


tu dia update blog sebulan sekali...blogspot pon dah bertukar wajah..baru terkedek-kedek nak belajaq post entry guna dashboard baru ni..

saja nak update blog sempena birthday anakanda yg ke enam bulan esok..sat ja tiba-tiba rasa dah nak remaja dah anak..huhu..

Alhamdulillah Ilham masih minum susu mummy..belum topup fm so far masih cukup..solid food pulak dah start bagi masa Ilham 4 bulan lebih dulu..sikit2 ja bagi rasa cerelac..mak dia langgar rules KIM(kumpulan ibu menyusu)..ampun ampun tapi nampak ilham selalu dok 'kecuq ayaq liuq' bila tgk mak ayah dia makan tu yg bagi rasa sikit tu..pastu bila dah masuk 5 bulan terus bagi makan 2 kali sehari..syokk Ilham dapat makan..bersungguh makan..mak dia pun la ni kena la google resepi solid food yg menarik..semalam dah beli labu tu..esok mummy buat puree kat Ilham..

pasal progress merangkak pulak..Ilham dah 2-3 minggu angkat bontot tapi bila nak kedepan dok junam kepala dulu..macam aksi org nak lawan lari 'on your mark get set go'..tapi semalam Ilham macam dah nak dapat skill merangkak yg betul..kalau letak dia atas carpet laju sikit dia pi kalo atas simen licin..

pasal baju raya pulak..eh tetiba masuk pasal baju raya..hehe..tadi kami dah pi tailor tapi mak ngan ayah dia ja yg bleh tempah..tailor tu takmau buat kat budak kecik..kesian Ilham..seb baik tailor lain mau amik order..byk jugak tailor yang dah tutup order utk raya..mak Ilham kena tempah baju tahun nih pasal takut baju ready made takdak size..maklum la kilograms masih tak turun2..huhu..Ilham ngan ayah dia pulak beli kain sama nak buat baju melayu..tak sabaq nak beraya ngan Ilham tahun ni..

oklah..bye

2 comments:

rubaizah said...

kesian kan tgk depa kecuq ayaq liuq... tp nak wat cemana... bahaya sbb buah pinggang depa belum bole proses solid food selagi belum 6 bulan..

Sherwieyna Muzzawer said...

Salam kenal.i dah follow blog kiut ni.follow i balik ye..tq..;)

 

Sample text

Sample Text