Pages

Feb 23, 2010

Samseng jalanan v3

opss!!saya bukan nya nak citer pasal muvie si frid Kamil yg dia claimed kena ciplak tu..tapi since dak anne dah kuar entry bengang dgn minah driver yg tuuuut tu, teringat balik citer saya semasa menjadi heroin samseng jalanan v4..hehe

Saya mula rasa tensen-gila-nak-mampos masa driving ialah masa mula2 kerja kat cyber*jaya..sebelum tu pon drive jugak tapi bila dah kerja everyday kena ulang alik wangsa*maju-cyberjaya redah traffic jam semua..sebagai seorang yg mmg memerlukan kelas anger mgmt nih, 'angin' mmg la sentiasa memenuhi badan..tambah2 pulak time blik keja ptg..

so wlaupon ber'hangin' saya still ble control lagi..sampai la satu hari tu, saya drive ala-ala kadar tak laju sgt tak slow sgt..tetiba ada sorang minah ke*ling naik keta kancil hon kat saya dari belakang..pastu dia overtake saya sambil menjeling dan membuat 'middle finger' sign..wtf la kan..tapi sebagai org yg masih innocent dgn kaedah pembulian jln raya, saya hnya mampu memandang sambil menjelir lidah ke arah ke*ling tu..hehe

and start drpd hari itu, saya mula membina skill melawan 'bulian' pembuli jln raya..yg mana hon kat saya, saya hon balik(tapi kalau yg mmg saya salah, saya tak hon..just buat2 tak nampak..hehe), yg perlu hon panjang2,,saya hon panjang..yg cucuk2 angin, saya cucuk angin balik..

and kes yg paling ultimate setakat ni ialah kira2 dua bulan lepas kot kalau tak silap..berlaku di area pun*cak jalil..masa tu saya tersalah lane kat traffic light..saya sepatutnya ikut lane straight tapi tersilap landing kat lane yg nak belok kanan..so saya bagi signal nak masuk lane straight..keta mmg tgh berbaris and bila dah confident keta belakang jauh lagi saya pon hulur la keta nak masuk tetiba keta belakang tu kasik hon panjaaaaaang punya sambil tak bagi saya masuk lane dia and saya nampak dari cermin belakang keta my*vi dia,member siap tunjuk middle finger kat saya..hah!!ini sudah lebih..u make my blood go upstairs la kann..dia mmg silap org la nak carik pasal..
saya kejar keta dia siap cucuk2 angin lagi and bila dapat overtake, si mamat my*vi tu pandang saya..so apalagi, gua balas la dgn gua punya "middle finger WTF" pulak..

balik rumah takut nak cerita kat en suami..hehe..

tapi sekarang, kalau saya ada kat area pun*cak jalil secara otomatik saya menjadi org yg murah senyuman, pemandu berhemah, bersopan santun pendek kata mmg budi pekerti tinggi la..sbb pesan en suami, sapa2 pon manusia kat situ boleh jadi potential client saya so lebih baik memupuk sifat murni daripada sekarang..ayuhh!!






7 comments:

Harnida said...

lawak la Amal..leh plak bawa dgn senyuman skrang kat area tu...

DiZi said...

ni kategori bersopan...ye la bg signal mintak laluan...tak paham juga nmpk org tu nk kena hon2..dh bute ape bijik mata dia bkn ko bg signal sekali pastu main redah masuk...pape pun serius nmpk samseng...ko pi cucuh kete tu blk??...hahaha...

::@M@L:: said...

kakak saya mmg pembuli jalanan..bwk laju..tp kalau adik2 dia bwk laju soh pelan plak..xaci!!

Mrs. Bogus aka Pn. Syirah said...

harnida&dizi: itu dulu..sekarang berhemah habisss..

kakngah: keta la nih tak power..nampak mcm nak pi amik anak balik sekolah..huhu

Bibi said...

Hati-hati dengan orang macam ni. Kalau boleh pilih untuk bersabar, yang penting selamat. Takut saya dengar 'kisah keberanian' awak ni.

* Saya pula banyak hon-hon budak-budak kecil tepi jalan nak ke tempat kerja. Jalan kampung, takut tergesel budak kampung. Habis saya nanti.

Anonymous said...

ha3....sonok gak dgr ceta tue eiks...

Mrs. Bogus aka Pn. Syirah said...

bibi~sekarang dah byk bersabar..InsyaAllah..

anon~'dengar' ke 'baca'? hohoho

 

Sample text

Sample Text